Profiel

Profiel

Bereikbaarheid
Het kantoor van De Loden Last is gevestigd in de binnenstad van Groningen. Parkeren kan tegen de gevel, tenminste als je op de fiets komt, en het trein- en busstation zijn op loopafstand. Voor auto’s zijn er diverse parkeergarages in de nabijheid, maar sneller en goedkoper is het om als automobilist gebruik te maken van één van de P+R terreinen aan de rand van de stad en van daar verder te reizen naar het centrum met een P+R busverbinding.
Telefonisch zijn wij niet de hele dag bereikbaar, wel doen we ons best om dagelijks in ieder geval van 9.00 tot 13.00 uur de telefoon te beantwoorden. Maar je kunt ons natuurlijk ook per mail bereiken, via lastig@delodenlast.nl.

Werkzaamheden
Ons kantoor is al jarenlang gespecialiseerd in boekhoudingen, subsidie-afrekeningen en belastingzaken voor artiesten en kunstenaars. Op die specialistische kennis wordt veelvuldig een beroep gedaan, ook soms voor gastdocentschappen en verschillende cursussen en lezingen. Maar daarnaast werken we voor festivals, impresariaten, theatertechnici, instrumentbouwers, galeries, enzovoort. Voor een adviesgesprek op maat kun je eveneens contact met ons opnemen.
We hebben slechts beperkt ruimte voor het aannemen van nieuwe klanten, maar informeer gerust eens naar de mogelijkheden, want wellicht kunnen wij je zo nodig ook de weg wijzen naar een betrouwbaar collega-kantoor.

Samenwerking
In 1994 werd De Goede Raad | Artiestenadviseurs opgericht. Dit is een informeel overlegorgaan met een klein gezelschap collega’s elders in het land, op basis van gedeelde kennis en interesse in fiscale artiestenkwesties. Ons kantoor was één van de oprichters; de contactgegevens van de andere leden van De Goede Raad zijn op deze website te vinden in de afdeling Aangename collega’s.
In 2010 ging in Groningen de GBB (Groninger Boekhouders Borrel) van start, een lokaal overlegorgaan van boekhouders/belastingconsulenten met belangstelling voor de creatieve sector. Ook hieraan neemt ons kantoor al deel vanaf de eerste bijeenkomst. En ook van de GBB-deelnemers staan, voorzover van belang voor artiesten, beeldend kunstenaars en hun opdrachtgevers, de contactgegevens op onze website vermeld.